Koronavirus

Vi har ingen registrerte smittede i Røyrvik i dag. For å hindre en evt spredning av smitte i bygda og for å kunne gi god behandling er det ønskelig å teste alle med mistenkt smitte i Røyrvik. Vi har god testkapasitet og kan ta mange flere tester ved behov.

Viktige telefonnummer Koronainformasjon  Pressemeldinger

Ved behov vil Røyrvik kommune benytte varsling 24!

 

Digitale bibliotektjenester

Digitale bibliotektjenester

Det har vært massiv dugnad i hele biblioteknorge, og Regjeringen og Nasjonalbiblioteket har kommet med krisepakke. Gjennom ekstraordinære tiltak blir det jobbet med å gi publikum et best mulig digitalt tilbud mens bibliotekene er koronastengt. Det har blitt produsert mange digitale tjenester, og det har blitt gitt tilgang til tjenester man måtte på biblioteket for å få tilgang til tidligere.                  

Her er noen digitale tjenester:

 

Klikk for stort bilde Pressreader gir deg tilgang til et utvalg aviser og magasiner fra 120 land på mer enn 60 språk.

Denne tjenesten er til vanlig bare tilgjengelig når du er på biblioteket, men nå får du tilgang hjemmefra.

Les mer hvordan du gjør det her

 

 

 

Klikk for stort bildeBookBites - ny tjeneste for e-bøker

BookBites kan brukes av alle bibliotekbrukere med nasjonalt lånernummer, og elever i Trøndelags videregående skoler. Den erstatter eBokBib fra 15. april. eBokBib vil fungere ut april, og du må lese ferdig bøkene du har lånt der innen 30. april.

I BookBites får du tilgang til tusenvis e-bøker og lydbøker. Du laster den ned fra AppStore eller GooglePlay. Første gangen du skal logge inn må du opprette en brukar og legge inn biblioteket ditt, men når det er gjort er det like enkelt å låne bøker i Bookbites som i eBokBib. Her finner du en innføring i bruk av appen. Trenger du hjelp, ta kontakt.

 

 

Klikk for stort bilde Billedbokhylla.no.

Her finner du bøker for de minste. Du trenger ikke lånenummer eller PIN-kode.

 

 

 

 

 Klikk for stort bilde 

Nasjonalbiblioteks nettbibliotek (nb.no/search)

I Nasjonalbibliotekets nettbibliotek finner du digitaliserte bøker, aviser, tidsskrifter, kart, brev og manuskripter. Ikke alt er tilgjengelig nå, men du finner mye spennende.

 

 

Klikk for stort bilde 

Verdensbiblioteket.no.

E-bøker og lydbøker på flere språk. Bl.a. arabisk.

 

 

 

Klikk for stort bilde 

Bokselskap.no

Les norske klassikere – helt gratis

 

 

 

Klikk for stort bilde

 karanteket.no/calendar/

Kalender over «Smittefrie arrangement». Direkte til din skjerm.

 

 

Klikk for stort bilde 

 

Aftenposten junior

Avis for barn

 

 

 

 

Klikk for stort bilde 

Filmbib.no. Alle med nasjonalt lånekort i norske bibliotek kan se kort- og dokumentarfilm gratis gjennom denne strømmetjenesten. Du logger deg inn med lånenummer og PIN-kode. Har du ikke nasjonalt lånekort kan du nå få det digitalt. Se eget punkt.

 

 

Klikk for stort bilde Nasjonalt lånekort Nå kan du få nasjonalt lånekort digitalt. Nasjonalt lånekort kan brukes til å låne bøker og annet materiale i alle landets bibliotek. Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe seg ved å registrere seg på nb.bib.no. Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). 

 

Flere nyttige nettsteder:

karanteket.no/   Oversikt over mange ulike digitale bibliotektilbud. Utarbeidet av Nordland fylkesbibl.

Idunn.no. Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningsartikler og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. 

Trondheim folkebibliotek har laget en fin nettside med gode tips om Bruk biblioteket hjemmefra. Her finner du lesetips, filmtips, podcasttips osv. for barn og voksne. 

Til toppen