Koronavirus

Koronatelefon:
906 02 577 -  åpen alle hverdager 09.00 – 15.30
Ingen smittede i Røyrvik. Har du symptomer på korona, må du ta test. Ta kontakt gjennom Koronatelefonen eller gjennom legevakt. Testen blir utført i lokalene til legekontoret og foregår etter avtale. 

Viktige telefonnummer Koronainformasjon Vaksinering

Kunstfestival i Røyrvik

Workshops både ute og inne - utstilling - vi gleder oss!

Dato
11. juni 2021
Tid
Varer hele dagen
Sted
Røyrvik

Kunstfestival i Røyrvik

 

 

Frivilligsentralen fikk innvilget tilskudd på kr 200.000,- fra Kulturtanken til inkludering i kulturliv, et tilskudd til styrking av barn og unges mulighet for å delta på fellesarenaer innen kunst- og kulturaktiviteter. 

Røyrvik skole skal være med på Kunstfestivalen hele uke 23. Flere profesjonelle kunstnere skal lage og skape masse spennende kunst sammen med elevene ei hel uke, både ute og inne.

Ungdom opp til 19 år vil i tillegg få tilbud om å være med på workshop lørdag 12.06. Se egen info om dette. NB: PÅMELDING.

Målet er å gjennom samarbeid kunne gi alle barn og unge i Røyrvik, uansett kulturell, økonomisk og sosial status, en mulighet til å lære om, oppleve og skape ulike kunstuttrykk i fellesskap og i samarbeid med profesjonelle kunstnere. Målgruppen for Kunstfestivalen er barn i kommunen i alderen 6 - 19 år.

Utstillinger med bidrag både fra profesjonelle kunstnere og elevene vil selvfølgelig bli åpen for alle – se egen plakat!

Våre profesjonelle kunstnere vil henge opp sine bidrag til utstillingen i starten av uken, og den vil være tilgjengelig i bibliotekets åpningstid onsdag 09.06. kl. 12 – 19 i tillegg til lørdag 12.06. (Elevarbeidene kommer opp i løpet av uka).

 

 

 

PRESENTASJON AV KUNSTNERNE

Bjørg Eigard

Bosatt i Hommelvik, og har jobbet som kunstner/handverker i snart 30 år. Bjørg jobber i ulike teknikker som foto, akvarell, akryl og ulike grafiske teknikker, men aller mest kjent er hun for teknikken TRÅDGRAFIKK, en type frihåndstegning med symaskin, en teknikk hun har utviklet selv. 

Hennes bilder er innkjøpt av private og offentlige virksomheter, finnes i mange private hjem rundt om i hele landet og i mange land over hele verden. Hun har deltatt på utstillinger både i inn og utland, har også hatt flere separatutstillinger. 

Bjørg har sin egen kunstfestival; Lys & refleks, som arrangeres hvert år i oktober/november på Midtsandtangen i Malvik. Hun har laget en del skulpturer som utgjør en kunstløype på Skånaliseter i Røyrvik. 

 

Espen Sørli

Espen Sørli fra Oslo jobber med graffiti og betegnes som en legende innen sitt felt fordi han har holdt på i snart 40 år. Han er kjent langt utover landegrensene for sitt kunstneriske arbeid; New York, Milano, Roma, Berlin og Helsinki. Han har samarbeidet med flere kunstnere, blant annet Guttorm Nordø og Øystein Dolmen.

Han har hatt flere utsmykkingsoppdrag, og i flere oppdrag har han jobbet sammen med barn og unge. Espen lager også bilder og bruker da gjerne både maling, trykk og collage.

 

Diana Kinnerød

 Har sitt virke i Oslo, og har studert ved Oslo tegne- og maleskole og kunst- og håndverkshøyskolen. Jobber innen utsmykning, veggmaleri, maleri, trykk, tegning etc. Hun er en kunstner som har befattet seg en del med natur, fugle- og dyreliv i urbane strøk i sin kunst. Hun jobber i spenningsfeltet mellom gatekunst og det tradisjonelle maleriet. Hun lager sarte blyant-tegninger, jobber i ulike bildeteknikker, men også tredimensjonalt og skulpturelt. Hun bruker tradisjonelle materialer som lerret og papir, men jobber like godt på metallplater og gamle skatebrett.

 

Marja Lisa Thomasson

Marja Lisa kommer fra Raarvihke, og har gått på sameskolen i Snåsa. Hun er utdannet skuespiller ved teaterhøgskolen i Trøndelag, freelanser og har fått den store æren å bli tjidtjie. Som kunstner er hun allsidig. Når det kommer til billedkunst liker hun å leke med forskjellige materialer, som dette bildet er et eksempel på. Her har jeg blandet akryl og lerret med naturlige materialer som fiskehud og finne. 

Kjenner dere igjen fjellet?

 

Randi Johansen Perreau

Oppvokst på Bardufoss, bosatt i Hommelvik.

Randi har fagbrev som møbelsnekker og allmennlærer med adjunktskompetanse i kunst og handverk. Har vært med på flere utstillinger i lokalmiljøet, både felles- og separatutstillinger. Teknikk og materialer: Maskinsøm, sytråd, papir og tusj. Hennes bilder har som regel metallpapir, musikk eller tekst i seg. Hun bruker ofte franske tekster, og noen ganger formidler hun tanker om ting i tida som hun er opptatt av.

Arrangør

Røyrvik Frivilligsentral

Kontakt

Jorunn Vollmo

Andre tidspunkt

  1. Mandag, 07.06.2021 00.00 - Hele dagen
  2. Tirsdag, 08.06.2021 00.00 - Hele dagen
  3. Onsdag, 09.06.2021 00.00 - Hele dagen
  4. Torsdag, 10.06.2021 00.00 - Hele dagen
  5. Fredag, 11.06.2021 00.00 - Hele dagen
Til toppen