Aktuelt

Bosetting av flyktninger

Røyrvik kommunestyre har vedtatt at vi skal ta imot flyktninger i forbindelse med krisen i Ukraina. For at vi skal kunne ta imot flyktninger til Røyrvik har vi behov for hjelp fra innbyggere, næringsliv og hytteeiere i kommunen.

Røyrvik kommune oppretter en flyktningetjeneste som skal hjelpe de som kommer til oss til å finne seg til rette i vårt samfunn. For at flyktningetjenesten skal kunne hjelpe, er det en del ting som må på plass, og det er da vi håper du kan hjelpe oss. 

Hva trenger vi hjelp til?

Bolig

I første omgang må flyktninger som kommer til Røyrvik ha et sted å bo. Har du en bolig, leilighet, hytte eller annet som du kan leie ut til flyktninger, vil det hjelpe oss. 

 Vi har behov for å vite hvor boligen ligger, hvor lenge vi kan disponere den, størrelse på boligen og om den er møblert. 

Møbler, klær og utstyr

Det er mulig vi har behov for å få tak i en del møbler, klær og utstyr til de som kommer. Vi vet ikke hvem som kommer hit, verken alder eller hva de har med seg når de kommer. 

Annen hjelp

Språk kan være en utfordring når du kommer til et nytt land, og personer som snakker ukrainsk og russisk kan være en hjelp for oss. 

Tid til å vise fram tilbud i kommunen. 

 

Dersom du har noe av det vi etterspør, vil vi gjerne komme i kontakt med deg. 

Til toppen