Nasjonalparkenes dag 2017

Flagg i snø - Klikk for stort bilde Knut Brenne

24. mai er nasjonalparkenes dag. Dette markeres i 33 kommuner som er nasjonalparkkomuner eller har en nasjonalparklandsby innenfor sine kommunegrenser.

Sist endret 24.05.2017

Nasjonalparkkommunen Røyrvik er stolt av å være en av de fire kommunene som vakre Byrkije/Børgefjell nasjonalpark ligger i. Byrkije/Børgefjell nasjonalpark er en viktig brikke i Røyrviks lokale verdiskaping og næringsutvikling. Mange tilreisende har Byrkije/Børgefjell nasjonalpark som et av sine feriemål, opplevelsesarena, og sted for det gode liv. Mange i det lokale næringslivet i Røyrvik betjener disse på en fantastisk og god måte i løpet av hele året.

I år vil brukerne av Byrkije/Børgefjell nasjonalpark ha mulighet til å påvirke forvaltningen av nasjonalparken. Et viktig grep for å vite mer om hva folk ønsker seg av tilrettelegging i naturen i framtiden, sier Tore Tødås som er nasjonalparkforvalter i Byrkije/Børgefjell nasjonalpark. Merkevaren og naturperlen Byrkije/Børgefjell nasjonalpark er viktig for Røyrvik og alle som i ulike roller benytter seg og er brukere av den.

Fotograf: Knut Brenne Fotograf: Knut Brenne Fotograf: Knut Brenne ORDFØRERNE:
Rad 1: Ståle Refstie, Sunndal kommune - Bjørn Sverre Sæberg Birkeland, Tinn kommune - Eli Hov Prestegården, Nore og Uvdal kommune – Lars Erik Hyllvang, Engerdal kommune – Øyvind Evanger, Norreisa kommune – Dag Erik Pryhn, Sel kommune.
Rad 2: Hans Olav Hustad, Rauma kommune – Iselin Jonassen, Vågå kommune – Geir Waage, Rana kommune – Sivert Moen, Midtre Gauldal kommune.
Rad 3: Roald Aga Haug, Odda kommune – Hilde Frankmo Tveråen, Folldal kommune – Bente Estil, Lierne kommune, Elias Sperstad, Skjåk kommune.
Rad 4: Monika Sande, Beiarn kommune – Ragnhild Aashaug, Tolga kommune – Petter Rukke, Hol kommune – Robert Jensen, Vardø kommune.
Rad 5: Bjarne Eiolf Holø, Lom kommune – Arne Sandnes, Norddal kommune – Hans Oskar Devik, Røyrvik kommune – Tone Våg, Snåsa kommune.
Rad 6: Hans Oddvar Høistad, Gausdal kommune – Bjørn Ivar Lamo, Grane kommune – Bengt Fasteraune, Dovre kommune – r Lars Kvalen, Luster kommune, Marianne Skotte, Lesja kommune.
Rad 7 Rune Berg, Saltdal kommune - Hans-Jacob Bønå, Vadsø kommune – Jon Rikard Kleven, Vinje kommune – Nils Foshaug, Målselv kommune, Kari Anne Bøkestad Andreassen, Vevelstad kommune. | Fotograf: Saltdal utvikling
ordfører med flagg og Børgefjell i bakgrunn Fotograf: Knut Brenne